Најдобри апликации за заработка -Денес имате можност да заработите преку вашите мобилни телефони или лаптопи, бидејќи има апликации за заработка.

Најдобри апликации за заработка секојдневно ни овозможува Интернетот, што уште како  ни го олесни секојдневието.

Од удобноста на нашиот дом, можеме да плаќаме сметки, да закажеме состанок, да разговараме со пријателите, да купиме што сакаме и многу повеќе. Една од работите што не би била возможна без интернет е работата од дома.

Денес, можете да бидете freelancer и да работите за луѓе од целиот свет или да работите едноставни работи што можете да ги правите во вашето слободно време. Поради оваа причина, апликациите за заработка во 2022 година станаа најбарани во Google Play и App Store.

Поради пандемијата што го погоди целиот свет во 2020 година, многумина мораа да ја бараат својата работа преку интернет. Работата од дома е една од позитивните работи на 21-от век.

Најдобри апликации за заработка

Fiverr искуства

Листата на најдобри апликации не би била целосна без Fiverr. Ова е најпопуларната платформа за хонорарни работни места. Веројатно ќе дознаете колку е профитабилна и одлична работа за хонорарци за сите студенти и за оние кои сакаат дополнително да заштедат.

Ако можете да креирате лого, реклама, да напишете текст или да решите програмска работа? Тогаш Fiverr е апликацијата за вас бидејќи ќе ве поврзе со сите клиенти кои ги бараат вашите услуги од целиот свет.

Значи, за да заработите пари на оваа апликација, доволно е да ја понудите услугата во која сте најдобри и за која сметате дека е барана на оваа платформа.

Плаќањето, како и во повеќето вакви апликации, се врши преку PayPal. Важно е да се напомене дека Fiverr зема околу 20 отсто од провизијата од вашата заработка.

Swagbucks е одлична апликација заработа

Апликацијата Swagbuck е една од оние кои не нудат премногу тешки работи. Можете да заработите пари на оваа апликација со гледање реклами, играње игри или пополнување анкети. За разлика од Fiverr каде што можете да заработите повеќе од доволно, тоа не е случај во Swagbucks.

Бидејќи се работи за многу лесни работи кои не бараат одредени вештини, очекувајте скромни приходи преку оваа апликација.

Кога ќе ја завршите задача, ќе заработите одреден број Swagbucks поени, кои подоцна се претвораат во пари. 100 Swagbucks поени се 1 $. Можете да повлечете пари преку PayPal или во форма на сертификати за подарок што можете да ги користите на одредени сајтови.

Иако заработката не е голема, ова е одлична апликација за заработка преку која можете слободното време да го претворите во нешто корисно и финансиски добро.

Еbay

Доколку имате премногу работи дома тогаш ова е одлична можност за дополнителен приход. Преку E-bay или која било друга продажна платформа, можете да заработите сосема доволно и да заштедите.

Облека, стари монети или поштенски марки, ЦД-а или што било друго може да се продаваат на E – bay.

Особено во последната година се бараат постари, винтиџ работи од 2000-тите. Доколку имате некоја интересна работа која само ви собира прашина тогаш време е да заработите пари.

Секако, бидете реални кога ги одредувате цените. Во случај да не сте сигурни за вредноста на вашиот производ, истражете колку други продаваат слични работи и пронајдете ја златната средина.

Апликација Poshmark

Апликацијата Poshmark е прилагодена за продажба на облека и прибор. Регистрацијата е многу едноставна и брза. По регистрацијата, фотографирајте го вашиот производ или прикачете фотографии од вашиот производ, пополнете го описот, поставете цена и објавете го.

Можете исто така да означите ставки во апликацијата „Posh party“ – тоа се виртуелни настани за шопинг каде се концентрирани одредени брендови, категории и теми.

Пошмарк ви испраќа е-пошта со при-пејд пратка по купувањето. Сè што треба да направите е да испратите пакети. Плаќањето се врши онлајн во повеќето случаи преку PayPal или која било друга платформа за онлајн трансакции со пари.

За продажба преку Poshmark, оваа апликација зема провизија од 2,95 долари за продажба под 15 долари и 20 отсто провизија за продажба од износ над 15 проценти.

Апликации за испорака

Во последно време, можеби забележавте дека апликациите за испорака се прошируваат на нашите простори. Со неколку кликања можете да нарачате од вашиот омилен ресторан.

Иако ова не е онлајн бизнис, тој секогаш вклучува апликација бидејќи преку неа преземате нарачки. За овие работни места треба да имате автомобил, велосипед или мотор и секако мобилен телефон.

Преку ваквите апликации можете да заработите пристојна сума на пари, а ваше е колку сакате да ја преземете нарачката за испорака дневно.

Neobux

Neobux е платформа која плаќа за гледање реклами, играње игри и пополнување анкети и прашалници.

Заработката е минимална во споредба со некои други апликации, но тоа е типично за овој тип на бизнис. Сепак, тоа е задача која не одзема многу време и не бара посебни вештини, знаење.

Регистрацијата е многу едноставна и кога ќе се најавите можете да гледате само четири реклами. Доколку вашиот профил не е активен, Neobux ќе ја избрише сметката по 30 дена некористење, пренесува itrevolucija.

Доколку не знаете како да го пополните слободното време тогаш ова е вистинскиот начин бидејќи можете и да заштедите пари!

MyPoints

MyPoints е апликација која е основана во 1996 година. Работи на истиот принцип како Neobux или Swagbucks. На оваа платформа можете да заработите гледајќи реклами или играјќи игри и можете да собирате виртуелни поени.

Можете да откупите виртуелни поени или да ги замените за сертификати за подарок што можете да ги користите на одредени страници. Кога првпат ќе се приклучите на оваа апликација, ќе добиете бонус од 10 долари.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.