ССК: За конкурентна економија потребни се стручни вештини и зелени иновации Четирите центри за извонредност на стручно образование и обуки за зелени иновации, формирани во Скопје, Грац – Австрија, Васа – Финска и Лерија- Португалија придонесуваат во создавање на квалификуван кадар, меѓу младите и веќе вработените за прилагодување кон нови технологии и зелена транзиција, процес…

Read More